nieuws

Daders moeten dokken voor geweld tegen dienstverleners

Archief

In de regio’s Haaglanden en Hollands-Midden gaan verzekeraars schade die het gevolg is van geweld tegen werknemers met een publieke taak, verhalen op de daders. Dat is donderdag vastgelegd in een convenant tussen het Openbaar Ministerie Den Haag (OM), het Verbond van Verzekeraars, Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de politiekorpsen Haaglanden en Hollands-Midden.

Daders moeten dokken voor geweld tegen dienstverleners

Minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken, foto), die het geweld tegen publieke dienstverleners met kracht wil terugdringen, heeft het convenant – dat loopt tot november 2010 – mede ondertekend.
Alle verzekeraars zullen niet aarzelen om de rechter in te schakelen om de schadevergoeding die is uitgekeerd aan slachtoffers of hun werkgevers te verhalen op de daders. In het convenant is afgesproken dat het OM de verzekeraars informeert wanneer verdachten van geweld worden vervolgd.

Reageer op dit artikel