nieuws

Bmi premiebepalende factor bij nieuwe risicopolis Aegon

Archief

Aegon heeft een nieuwe overlijdensrisicoverzekering gelanceerd waarbij de verhouding tussen lengte en gewicht van de aanvrager (de bmi) medebepalend is voor de premie.

 

Aegon – eind vorig jaar als een van de laatste maatschappijen op niet-rokerstarieven overgestapt – volgt daarmee onder meer Nationale-Nederlanden, die begin vorig jaar de bmi als premiebepalende factor introduceerde. In de OverlijdensRisicoverzekering van Aegon levert een bmi tussen de 18,5 en 25 (wat geldt voor 53% van de Nederlandse bevolking) een premiekorting op. Boven een verzekerd bedrag van _ 160.000 krijgen niet-rokende aanvragers tussen de 25 en 50 jaar met een goede bmi via een aanvullende medische keuring extra korting, als daaruit een gezonde levensstijl blijkt. Volgens Aegon is de nieuwe risicopremie gemiddeld de op twee na scherpste in de markt.

 

De verzekering levert naar keuze 10%, 5% of 0% afsluitprovisie op in combinatie met 5% of 0% doorlopende provisie.

 

Behalve NN hanteren Erasmus en Legal & General (alleen bij keuringen) de bmi bij het vaststellen van de overlijdensrisicopremie. Interpolis, Klaverblad en Cardif berekenen toeslagen bij extreem overgewicht.

 

Reageer op dit artikel