nieuws

Bijna alle Britse autoverzekerden raadplegen vergelijkingssite

Archief

Bij de jongste verlenging van hun autoverzekering heeft 90% van de Britten een vergelijkingssite geraadpleegd. Voor houders van een inboedelverzekering geldt dit voor meer dan 80%. De helft klikte na de premievergelijking door en sloot via de internetvergelijker een polis.

Bijna alle Britse autoverzekerden raadplegen vergelijkingssite

Dat zegt Consumer Intelligence, die op jaarbasis 48.000 verzekeringnemers enquêteert. Zij zeggen tevreden te zijn over de accurate premievergelijkingen. De 10% die geen premievergelijkingen op internet uitvoert, zegt dat te doen door een gebrek aan vertrouwen daarin én de vrees later te worden lastiggevallen door telefoontjes van verzekeringsbedrijven.
"Vergelijkingssites worstelen misschien met de conversie van bezoekers tot kopers, maar al ons onderzoek wijst erop dat klanten de websites vertrouwen. Ze vinden ze gemakkelijk in het gebruik en zullen ze in de toekomst blijven gebruiken", zo schetst het bureau een rooskleurige toekomst voor de internetbedrijven.

Reageer op dit artikel