nieuws

Basispremie Zilveren Kruis 4% omhoog

Archief

Bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea stijgt per 1 januari de maandpremie voor de basisverzekering met € 3,75 naar € 96,50 (92,75). Deze premiestelling geldt ook voor de merken Groene Land en DVZ. De premies voor de aanvullende verzekeringen bij de drie genoemde merken stijgen met gemiddeld 3,8%.

Basispremie Zilveren Kruis 4% omhoog

De premiestijging in de basisverzekering wordt veroorzaakt door de stijging van de kosten in de zorg en de toegenomen solvabiliteitseisen van DNB, aldus Achmea.
De komende jaren zet Zilveren Kruis in op verdere transparantie van de zorg voor de consument en het bevorderen van samenwerking met alle partijen in de zorg. "Daarbij handhaven wij voor negen zorgbehandelingen het vrijstellen van het eigen risico indien verzekerden advies inwinnen bij zorgbemiddeling", stelt Zilveren Kruis. Hiermee wil de zorgverzekeraar consumenten stimuleren bewust te kiezen voor kwaliteit in de zorg.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.