nieuws

Basispremie Avéro Achmea stijgt 2,6%

Archief

De premies van de basisverzekeringen van Avéro Achmea stijgen per 1 januari met 2,6%. De maandpremie voor de restitutiepolis wordt dan € 99,75 (97,16), die voor de natura-combinatiepolis € 98,08 (95,50). Intermediairverzekeraar Avéro stelt dat de klant profiteert van het samengaan van de backoffice- activiteiten met andere zorgbedrijven van Achmea.

Basispremie Avéro Achmea stijgt 2,6%

"Door de investeringen in synergie kunnen wij nu gebruik maken van de schaalvoordelen van marktleider Achmea en ligt de premiestijging van de basisverzekering onder het marktgemiddelde", aldus zorgdirecteur Timo van Voorden.

De aanvullende verzekeringen ontkomen volgens Avéro niet aan "een marktconforme premiestijging". De premieverhoging van 6% wordt toegeschreven aan de stijging van de kosten in de zorg als gevolg van vergrijzing, toenemende welvaart en technologische ontwikkelingen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.