nieuws

Avéro sluit aan op Meetingpoint

Archief

Avéro Achmea en Meetingpoint hebben een intentieverklaring tot samenwerking ondertekend. Daarmee zijn nu alle grote intermediairverzekeraars aangesloten op het transactieplatform.

 

Avéro wordt geen aandeelhouder van Meetingpoint, zoals Aegon en Nationale-Nederlanden dat eerder wel zijn geworden.

 

"Wij willen zoveel mogelijk de dienstverlening digitaliseren om zo een hogere kwaliteit tegen lagere kosten te realiseren. Hoe minder tijd ons intermediair kwijt is aan administratie des te meer tijd hebben zij voor een goed advies aan hun klant. De komende periode willen we deze intentieverklaring in een contract vertalen, inclusief een implementatieplan. Dan zal ook helder worden welke producten we in welke volgorde aansluiten", aldus Jack Hommel, directievoorzitter Avéro Achmea.

 

"Ook de bestaande Meetingpoint-maatschappijen hebben baat bij de aansluiting van Avéro", meent Jan Lindeboom, commercieel directeur van Meetingpoint. "De ervaring leert dat met de toetreding van een nieuwe verzekeraar het gebruik van het platform in de volle breedte toeneemt." Volgens hem is het doel van Meetingpoint bereikt als de tussenpersoon er klakkeloos van uit kan gaan dat alle producten op Meetingpoint staan. "Dan doen we het goed", zegt Lindeboom.

 

Het bedrijf maakte eerder deze maand bekend te stoppen met het twee jaar geleden geïntroduceerde mp4office, een administratiepakket voor het intermediair (zie deze pagina).

 

handtekening op de intentieverklaring.

Reageer op dit artikel