nieuws

Arbocatalogus voor verzekeraars is gereed

Archief

Het Verbond van Verzekeraars heeft in samenwerking met de vakorganisaties een ‘Arbocatalogus voor het verzekeringsbedrijf’ ontwikkeld. Verzekeraars kunnen hierin vinden hoe ze het beste kunnen omgaan met verschillende arborisico’s, zoals beeldschermwerk, RSI en werkdruk.

Arbocatalogus voor verzekeraars is gereed

De catalogus is te vinden op de website www.gezondverbond.nl, die aanstaande dinsdag wordt gelanceerd tijdens een themabijeenkomst in Den Haag voor onder anderen arbodeskundigen, vakbondsleden en directieleden uit de verzekeringsbranche. "Met de Arbocatalogus laat de verzekeringsbranche zien dat verbetering van arbeidsomstandigheden een belangrijk onderwerp is dat kan bijdragen aan het imago van de branche en aan een verbeterde instroom van nieuwe werknemers", aldus het Verbond. De verschijning van deze catalogus volgt twee jaar na de publicatie van een geruchtmakend onderzoek van FNV Bondgenoten, waaruit bleek dat ruim tweederde van de werknemers bij verzekeraars last heeft van een bovengemiddeld hoge werkdruk. Het Verbond deed destijds de resultaten van dit onderzoek af als onzin en sprak van een "schandalig rapport".

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.