nieuws

‘AFM misleidt met roep om nieuwe bevoegdheden’

Archief

“De AFM vergeet het belangrijkste knelpunt in de markt, namelijk het slechte gedrag, slecht advies en het gebrek aan integriteit. Ook goede producten kunnen slecht verkocht worden.” Zo reageert de Consumentenbond op de wens van de AFM om financiële producten te toetsen voordat deze op de markt worden gebracht. “De AFM moet overgaan tot haar bestaande taak: verkeerd gedrag aanpakken en beëindigen.”

‘AFM misleidt met roep om nieuwe bevoegdheden’

Door financiële producten vooraf te toetsen, denkt de AFM te voorkomen dat financieel aanbieders "knollen voor citroenen" aan klanten verkopen. De Consumentenbond pleit daarentegen voor aanscherping van de huidige taken en wil dat de AFM strenger en vooral sneller optreedt. "Daarnaast dient de AFM veel meer en beter bekend te maken welke financieel aanbieder zijn werk wel of niet goed doet."
Ten slotte pleit de Consumentenbond opnieuw voor een persoonlijk vergunningenstelsel, waarbij iedereen in de financiële sector met klantcontact verplicht een vergunning moet aanvragen. Die vergunning kan dan bij verkeerd gedrag worden ingetrokken.

Reageer op dit artikel