nieuws

AFM legt Huis & Hypotheek Leeuwarden boete op

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een boete van € 6.000 opgelegd aan Hypodroom Financiële Dienstverlening, franchisenemer van Huis & Hypotheek. De reden voor de boete ligt in geadviseerde hypotheken waarbij sprake is van overkreditering ten opzichte van de Gedragscode Hypothecaire Financieringen. Die adviezen waren volgens de AFM onvoldoende met cijfermateriaal en documenten onderbouwd.

AFM legt Huis & Hypotheek Leeuwarden boete op

Op verzoek van de AFM overhandigde Huis & Hypotheek Leeuwarden vorig jaar negen hypotheekdossiers (uit de periode januari tot april 2008) waarbij sprake is van overkreditering. In een eindrapport richt de toezichthouder de pijlen op vier dossiers die aanleiding zijn voor de boete.
Huis & Hypotheek Leeuwarden gaat niet in beroep. "We hebben er al genoeg negatieve energie in gestoken en verwachten er weinig resultaat van", zegt vennoot Ben Tardy. Hij vindt de boete niet terecht. "Zo kan de AFM elk kantoor in Nederland een boete opleggen. Als ik het ongenuanceerd zeg: hoe goed je het ook voor elkaar hebt, die boete krijg je."
Tardy vervolgt: "Ik doe al 25 jaar naar eer en geweten mijn werk. In die eer voel ik me nu aangetast. Gezien de aard van de overtredingen had ik een berisping meer op zijn plaats gevonden. Maar goed, we hebben de contacten met de AFM als kil ervaren. Het moet kennelijk zo."

Reageer op dit artikel