nieuws

AFM gaat 450 adviseurs controleren

Archief

De AFM gaat van januari tot en met maart 2010 bij 450 willekeurig geselecteerde dienstverleners controleren of de noodzakelijke PE-certificaten aanwezig zijn en of de totale vakbekwaamheid voldoende is geborgd.

AFM gaat 450 adviseurs controleren

Als de adviseurs niet aan deze eisen blijken te voldoen zal de AFM de vergunning geheel of gedeeltelijk intrekken. Verder worden er eventueel extra toezichtmaatregelen opgelegd en een boete die vervolgens wordt gepubliceerd.
Kantoren die voorzien dat ze niet op tijd kunnen voldoen aan de PE-verplichting kunnen vóór 27 december verzoeken de (deel-)vergunning in te trekken, adviseert de AFM. Op deze manier kunnen zij voorkomen dat de aangekondigde toezichtmaatregelen worden genomen.

Reageer op dit artikel