nieuws

AFM gaat 450 adviseurs controleren

Archief

De AFM gaat van januari tot en met maart 2010 bij 450 willekeurig geselecteerde dienstverleners controleren of de noodzakelijke PE-certificaten aanwezig zijn en of de totale vakbekwaamheid voldoende is geborgd.

AFM gaat 450 adviseurs controleren

Als de adviseurs niet aan deze eisen blijken te voldoen zal de AFM de vergunning geheel of gedeeltelijk intrekken. Verder worden er eventueel extra toezichtmaatregelen opgelegd en een boete die vervolgens wordt gepubliceerd.
Kantoren die voorzien dat ze niet op tijd kunnen voldoen aan de PE-verplichting kunnen vóór 27 december verzoeken de (deel-)vergunning in te trekken, adviseert de AFM. Op deze manier kunnen zij voorkomen dat de aangekondigde toezichtmaatregelen worden genomen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.