nieuws

Acom ageert tegen Burghthuys

Archief

Acom, een CNV-vakbond voor militairen, ageert opnieuw tegen assurantiekantoor Burghthuys. Deze tussenpersoon zou zich schuldig maken aan “misleiden op een schandalige manier”. De vakbond maakt er zich boos over dat jonge militairen een Toekomst Totaal Plan in de maag wordt gesplitst.

Acom ageert tegen Burghthuys

De vakbond claimt documenten te hebben ingezien waaruit blijkt dat bij Burghthuys intern de instructie wordt gegeven het Toekomst Totaal Plan te sluiten, een kapitaalverzekering met als risciodrager Interlloyd Leven (ASR Nederland), met een minimale looptijd van 35 jaar.
De Acom windt zich ook vooral op over het feit dat een en ander zou plaatsvinden onder de vlag van collega-vakbond BBTV. Acom zegt niet anders te kunnen doen dan een en ander wereldkundig te maken en doet dat uitgebreid op zijn website www.acom-cnv.nl. Het ministerie van Defensie wordt opgeroepen om in te grijpen. "Het kan toch niet zo zijn, dat Defensie stilzwijgend toe blijft kijken hoe haar jonge werknemers een oor wordt aangenaaid", aldus Acom op de website.
Inmiddels zijn door de PvdA-Kamerleden Mei Li Vos en Angelien Eijsink hierover vragen gesteld aan de minister van Financiën en de staatssecretaris van Defensie.

Reageer op dit artikel