nieuws

Achmea haalt stofkam door netwerk schadeherstellers

Archief

Achmea is bezig met een kwaliteitsslag in de schadeafhandeling. Om de schadelast te verlagen, zullen ingrijpende wijzigingen worden doorgevoerd in de samenwerking met schadeherstellers en expertisebureaus en wordt het aantal ketens en bedrijven waarmee het concern samenwerkt beperkt.

Achmea haalt stofkam door netwerk schadeherstellers

De partners waarmee Achmea voortaan gaat samenwerken voor schadeherstel, kunnen worden verdeeld in een eerste ring en een tweede ring. Dat heeft topman Wijnand Mebius (foto) van Achmea Schadeservice woensdag aangekondigd. "De bulk van de activiteiten gaat zich afspelen in de eerste ring, die de strategische alliantie moet worden, waarbij we met elkaar – in een veel verdergaand model dan nu – afspraken maken over de manier van samenwerken." In de tweede ring zal een groot deel van het huidige netwerk aangehaakt worden gehouden. "Kwalitatief goede bedrijven, maar het zijn niet de bedrijven die meedenken en -overleggen op strategisch niveau. Deze bedrijven zijn meer volgend", aldus Mebius. Bedrijven waarmee de samenwerking wordt stopgezet, krijgen een jaar de tijd om hun organisatie daarop aan te passen. Namen wilde Achmea nog niet prijsgeven.

Reageer op dit artikel