nieuws

ABZ: ketenintegratie nu echt een feit

Archief

ABZ zegt een doorbraak in de ketenintegratie te hebben gerealiseerd. Daarvoor is de ontwikkeling van STS Connect (Solera Transaction Services Connect) verantwoordelijk. “Hiermee koppelen we de extranetten van verzekeraars met alle partijen waarvan de software geschikt is voor het werken met de GIM”, aldus ABZ.

ABZ: ketenintegratie nu echt een feit

"Natuurlijk zijn er al verzekeraars waarbij de tussenpersoon vanuit zijn eigen administratiepakket rechtstreeks op het extranet van de verzekeraars kan en dat de daar ingevoerde gegevens ook weer terugkomen in het pakket van de tussenpersoon. Maar bij veel verzekeraars is dat niet het geval. Met deze techniek kunnen wij verzekeraars tegen relatief lage kosten voor al hun producten GIM-compliant maken. Dat wil zeggen dat de tussenpersoon dan voor alle producten kan 'gimmen' met de verzekeraar", aldus ABZ.
Avéro Achmea is de eerste verzekeraar die hiervoor samenwerkt met ABZ. "Met veel andere verzekeraars zijn we in gesprek."

Reageer op dit artikel