nieuws

ABZ claimt doorbraak ketenintegratie

Archief

Geen contact met systeemhuizen en standaardisatie-instituut

 

ABZ zegt een doorbraak in de ketenintegratie te hebben gerealiseerd. Daarvoor is de ontwikkeling van STS Connect verantwoordelijk. "Hiermee koppelen we de extranetten van verzekeraars met alle partijen waarvan de software geschikt is voor het werken met de GIM", aldus ABZ.

 

"Natuurlijk zijn er al verzekeraars waarbij de tussenpersoon vanuit zijn eigen administratiepakket rechtstreeks op het extranet van de verzekeraars kan en dat de daar ingevoerde gegevens ook weer terugkomen in het pakket van de tussenpersoon. Maar bij veel verzekeraars is dat niet het geval. Met deze techniek kunnen wij verzekeraars tegen relatief lage kosten voor al hun producten GIM-compliant maken. Dat wil zeggen dat de tussenpersoon dan voor alle producten kan ‘gimmen’ met de verzekeraar", aldus ABZ.

 

Avéro Achmea is de eerste verzekeraar die hiervoor samenwerkt met ABZ. "Hiermee werken levert ons intermediair tijdwinst op. Ook wordt dubbel invoer en kans op fouten voorkomen. Als eerste stap is ons aov-product geschikt gemaakt voor verwerking met STS Connect, wat staat voor Solera Transaction Services Connect", aldus Avéro.

 

ABZ zegt met veel andere verzekeraars in gesprek te zijn.

 

Geen idee

Sivi-voorman Hein Aanstoot kan nog niet reageren op het ABZ-bericht. "Ik heb nog even geen idee wat het inhoudt en wil het mij eerst even laten uitleggen. Wel weet ik dat er vooraf geen contact is geweest met het standaardisatie-instituut Sivi", aldus Aanstoot.

 

Ook Fred Lingg, directeur van Unit 4 Agresso en het internetinitiatief Aplaza, zegt niet te weten wat de techniek inhoudt. "Maar wij zijn als systeemhuis ook niet benaderd door ABZ. Wij zijn heel benieuwd wat het initiatief inhoudt,"

 

Reageer op dit artikel