nieuws

Aantal failliete tussenpersonen komt boven de honderd uit

Archief

Royementen nekken Uitvaartanalist

 

In de slotweek van oktober en de eerste week van november eindigden weer eens zes intermediairbedrijven in een faillissement. De teller over 2009 is de honderd gepasseerd, een aantal dat niet eerder is gehaald

 

Het meest recent is het bankroet van Feyen & Jogems Adviesgroep. Het bedrijf in Enschede richtte zich via het label Finance4men speciaal op de doelgroep homoseksuele mannen. Het faillissement treft ook de vennoten van de firma: Yvo Feyen en Johan Jogems. De firma was bestuurder van de eerder bankroet verklaarde Holland Garant Invest Holding.

 

Noord-Holland

In Noord-Holland waren er faillissementen voor Vlotman Hypotheken (Alkmaar) en Bepo Verzekeringen (Amsterdam Zuidoost). De Alkmaarse onderneming van Jacques Vlotman, een zusterbedrijf van het in oktober failliet verklaarde Vlotman Reizen, telde twee werknemers. Het drie jaar geleden opgerichte Bepo had buiten algemeen directeur Jean-Louis Bertholet drie mensen in dienst. Het bedrijf had een vergunning voor bemiddeling in schade- en levensverzekeringen, ook (op grond van een uitgaand Europees paspoort) in Spanje.

 

Uitvaartanalist

De failliet verklaarde Hypotheekanalist (Leimuiden) was ook actief onder de naam Uitvaartanalist. Daar ligt ook de oorzaak van het faillissement, zegt directeur Chantal van der Werff. Royementen en daaropvolgende provisievorderingen hebben voor een gat op de lopende rekening van _ 150.000 geleid. Volgens Van der Werff ging het om uitvaartpolissen die via volmachtbedrijf In-Vita in Almere bij onder meer Yarden werden ondergebracht. De zes werknemers van de Hypotheekanalist zijn ontslagen. Enig aandeelhouder Kees Boonstra heeft nog een financieel adviesbureau in Sassenheim.

 

OBP

AM 20 werd eind oktober geopend met het artikel ‘Reaal laat OBP vallen’. Enkele dagen vóór die publicatie sprak de rechtbank in Utrecht het faillissement uit over OBP. Zie pagina 39.

 

Reageer op dit artikel