nieuws

Aad Strijbos (68) overleden

Archief

Afgelopen weekeinde is Aad Strijbos, de voormalig directievoorzitter van Marsh Nederland, op 68-jarige leeftijd overleden. Strijbos was gedurende ruim veertig jaar actief in de verzekeringsbedrijfstak. Hij ging in 2002 met pensioen.

Aad Strijbos (68) overleden

Aad Strijbos kwam in februari 1962 als 21-jarige in dienst van bankiers- en makelaarshuis Mees & zoonen. Daar werd hij in 1975 directeur van de afdeling Brand. Zeven jaar later kwam hij in de directie, om in mei 1984 te worden benoemd tot algemeen directeur. Door fusies met Johnson & Higgins en Marsh & McLennan en later de overname van Sedgwick maakte Strijbos met zijn bedrijf deel uit van het wereldwijd opererende Marsh & McLennan Companies. Strijbos was mede-oprichter van zowel de Rotterdamse Beurs Brand Sociëteit als de Rotterdamse Beurs Sociëteit en verder onder meer voorzitter van de Rotterdamse Assurantie Beurs Commissie en bestuurslid van zowel de VNAB als de NVA.
Strijbos was reeds enige tijd ziek. Hij wordt komende donderdag op verzoek van de familie in besloten kring begraven.

Reageer op dit artikel