nieuws

Zzp’er kiest voor volledige aov

Archief

Een zzp’er kiest uiteindelijk voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering die een zo volledig mogelijke dekking biedt. Prijs zou niet doorslaggevend zijn. Dat blijkt uit een onderzoek dat Reaal heeft laten uitvoeren door bureau Millward Brown.

Zzp’er kiest voor volledige aov

Reaal legde ondernemers en zzp'ers de mogelijkheid voor om zelf een goedkopere aov samen te stellen die minder dekking biedt. De conclusie: ook al kan de ondernemer zelf invloed uitoefenen op diverse variabelen (zoals oorzaken, mate van arbeidsongeschiktheid, wachttijd of uitkeringsduur), vaak kiest hij toch voor een volledige(-re) dekkingsgraad tegen een hoger tarief.

De ondervraagden bevestigden het beeld dat ondernemers en zzp'ers niet staan te springen om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te sluiten. Redenen om niet te sluiten, zijn: risicoperceptie van de ondernemer, fase waarin de onderneming zich bevindt, type branche, wantrouwen in verzekeraars, desinteresse in het onderwerp verzekeringen. Als ze wel sluiten, ligt emotie daar vaak aan ten grondslag. Ze willen geen risico lopen op het gebied van inkomenszekerheid.

Reageer op dit artikel