nieuws

Zzp’er kiest voor volledige aov

Archief

Een zzp’er kiest uiteindelijk voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering die een zo volledig mogelijke dekking biedt. Prijs zou niet doorslaggevend zijn. Dat blijkt uit een onderzoek dat Reaal heeft laten uitvoeren door bureau Millward Brown.

 

Reaal legde ondernemers en zzp’ers de mogelijkheid voor om zelf een goedkopere aov samen te stellen die minder dekking biedt. De conclusie: ook al kan de ondernemer zelf invloed uitoefenen op diverse variabelen (zoals oorzaken, mate van arbeidsongeschiktheid, wachttijd of uitkeringsduur), vaak kiest hij toch voor een volledige dekkingsgraad tegen een hoger tarief.

 

Bedrijfscontinuïteit

De ondervraagden bevestigden het beeld dat ondernemers en zzp’ers niet staan te springen om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te sluiten. Redenen om niet te sluiten, zijn: risicoperceptie van de ondernemer, fase waarin de onderneming zich bevindt, type branche, wantrouwen in verzekeraars, desinteresse in het onderwerp verzekeringen. Als ze wel sluiten, ligt emotie daar vaak aan ten grondslag. Ze willen geen risico lopen op het gebied van inkomenszekerheid.

 

Voor ondernemers met personeel betekent dat vooral het veilig stellen van de bedrijfscontinuïteit Voor zzp’ers en starters is de belangrijkste reden het behoud van de levensstandaard en de financiële verantwoordelijkheid voor partner en eventuele kinderen.

 

Goed inventariseren

Ondernemers hebben er veel belang bij dat hun bedrijfscontinuïteit gewaarborgd is als ze arbeidsongeschikt raken. Intermediairs die tijdens een adviesgesprek over een aov de tijd nemen om goed te inventariseren, zullen merken dat ondernemers best bereid zijn voor die zekerheid te betalen. Zolang ze er maar van op aan kunnen dat alles goed geregeld is. Wij spelen hierop in met een verbeterd aov-assortiment en ondersteuning voor het intermediair in zijn adviespraktijk", zegt Frank Rensen, Commercieel Manager Inkomen bij de verzekeraar.

 

Reageer op dit artikel