nieuws

Zware boete voor Britse verkoper lastenpolissen

Archief

De Britse toezichthouder heeft het intermediairbedrijf Swinton zwaar beboet voor “ernstige gebreken” in de verkoop van betalingsbeschermingsverzekeringen tegen koopsom. Ondanks dat Swinton zijn excuses en volledige compensatie heeft aangeboden aan 350.000 polishouders, heeft de Financial Services Authority (FSA) een boete van € 850.000 opgelegd.

Zware boete voor Britse verkoper lastenpolissen

De FSA ontdekte na onderzoek dat Swinton tussen december 2006 en maart 2008 automatisch een betalingbeschermingsverzekering koppelde aan andere producten en dat de kosten ervan niet duidelijk werden gemaakt. Swinton sloot op die manier doelbewust polissen bij waar klanten niet om hadden gevraagd en die zij in veel gevallen ook niet nodig hadden, aldus de toezichthouder. Dat leidde tot een hausse aan klachten.
Swinton haalde onder druk van de toezichthouder in maart 2008 de polissen uit het assortiment. De makelaar had toen al voor € 8,7 mln aan inkomsten gegenereerd uit de koopsompolissen. Swinton is eigendom van de Franse verzekeraar MMA en met 3.000 werknemers en 550 kantoren één van de grootste intermediairs van Groot-Brittannië.
De FSA noemt de boete een schot voor de boeg van de hele industrie "om ze eraan te herinneren dat ze het spel eerlijk moeten spelen of anders niet aan het spel mogen deelnemen".

Reageer op dit artikel