nieuws

Zorgverzekeraars verwachten half miljoen overstappers

Archief

De zorgverzekeraars denken dat dit jaar circa 3% van de verzekerden zal overstappen naar een andere maatschappij, zo blijkt uit de Zorgmarktverkenner van IG&H. Dat komt neer op een totaal van circa 500.000 overstappers.

Zorgverzekeraars verwachten half miljoen overstappers

Vorig jaar wisselden nog 585.000 mensen van zorgverzekeraar. Ruim de helft van de overstappers wisselt van een individuele naar een collectieve zorgverzekering, zo denken de ondervraagde maatschappijen (Menzis, IZZ, Univé, Ohra, Zorg en Zekerheid, VGZ, Achmea, CZ, Agis en De Friesland), samen goed voor 85% van de zorgverzekeringsmarkt. Daarnaast verwachten zij dat binnen de collectieve markt veel mensen zullen overstappen. Zilveren Kruis Achmea biedt naar verwachting de scherpste basispremie in de collectieve markt; CZ zal volgens de zorgverzekeraars de grootste groei boeken, terwijl Menzis wordt gezien als de partij die de meeste verzekerden zal verliezen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.