nieuws

Zorgplanet.nl vergelijkt de medicijndekking

Archief

Zorgplanet.nl (onderdeel van Scanwork) heeft de ‘pakketvergelijking medicijnen’ gelanceerd. Consumenten krijgen daarmee inzicht welke verzekeraar de beste dekking geeft op het ingevoerde pakket geneesmiddelen.

 

Zorgplanet zegt dat de vergelijker met name een goed hulpmiddel is voor chronisch medicijngebruikers die deels afhankelijk zijn van een vergoeding uit een aanvullende verzekering. Door het aanmaken van een eigen profiel kunnen consumenten hun geneesmiddelenpakket invoeren en het systeem laten berekenen welk product de beste dekking geeft. Vervolgens kan een totaalvergelijking worden gemaakt op voorwaarden en premie.

 

De door Zorgplanet gebruikte functionaliteit is ontleend aan Mijnmedicijnvergoeding.nl, een zustersite van Zorgplanet. Alle medicijnen in Nederland zijn opgenomen in dit systeem dat continu wordt geupdated en ook, volgens eigen zeggen als enige website in Nederland, direct inzicht geeft in zowel de vergoeding vanuit de basisverzekering als de aanvullende verzekering.

 

Reageer op dit artikel