nieuws

Zelfstandige wil af van aov in tijden van recessie

Archief

Eén op de vijf zzp’ers zou met zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering stoppen als er in het kader van de economische omstandigheden bezuinigd moet worden. Dit komt volgens Nationale-Nederlanden uit onderzoek naar voren.

 

"Hier zijn we van geschrokken", zegt Lidwien Suur, directeur Inkomen bij NN. Uit het onderzoek, uitgevoerd door MeMo2 onder 425 zzp’ers, blijkt dat driekwart van de zzp’ers van de huidige recessie nadelige gevolgen ondervindt of verwacht en bezuinigt of overweegt te bezuinigen. Twintig procent van de zzp’ers zoekt de bezuiniging in zijn verzekeringen, bij voorkeur in de aov.

 

"Het aantal zzp’ers met een aov is al niet hoog en als daar vervolgens ook nog op wordt bezuinigd, worden de risico’s wel erg groot. Negatieve beeldvorming is moeilijk te bestrijden, maar het is aantoonbaar onjuist dat een aov te duur is", zegt Suur.

 

Verder blijkt dat één op de zeven zzp’ers wel eens wakker ligt van het feit dat men arbeidsongeschikt zou kunnen worden. NN speelt daar met een campagne op in. "Daarin laten wij een ondernemer de nettokosten van een aov berekenen, uitgaande van het wenselijk uit te keren maandbedrag in plaats van gerealiseerd inkomen. Zo’n 30% overweegt bij zo’n constructie wel een aov te sluiten."

 

Reageer op dit artikel