nieuws

Welke ontslaat een op de zes

Archief

Welke Financiële Diensten, een van de grootste serviceproviders van het land, zet het mes in zijn personeelsbestand. Als gevolg van de teruglopende hypotheekmarkt is één op de zes medewerkers ontslag aangezegd.

 

"We hebben te maken met een aanhoudend slechte marktsituatie en als gevolg daarvan een omzetdaling op de hypotheekmarkt. Wij zien dit op korte termijn niet veranderen. Onze visie is dat ook in 2010 de hypotheekomzet sterk achterblijft bij voorgaande jaren", laat woordvoerder Annemarie Gerritsma weten. "We zijn bezig om onze visie voor komend jaar te ontwikkelen en hoe wij ons bedrijf willen neerzetten. Proactief zijn wij nu overgegaan tot het ontslaan van een aantal mensen. Dat vinden we erg vervelend, maar we zien op korte termijn geen opleving in de markt."

 

Welke (circa duizend aangesloten kantoren) telt zo’n 90 fte aan medewerkers. Vorige week zijn de werknemers die moeten vertrekken over hun voorgenomen ontslag geïnformeerd. Het gaat in totaal om 14,68 fte.

 

Reageer op dit artikel