nieuws

Weinig provisies? Dan aan het abonnement

Archief

Teruglopende provisie-inkomsten? Dan maar abonnementsgeld vragen aan de klanten, denken de assurantietussenpersonen. Het begon met een brief die dit voorjaar bij de 7.800 particuliere klanten van Multisafe op de deurmat plofte. ‘Wij worden door de politiek gedwongen om onze dienstverlening op een andere wijze bij u in rekening te brengen’, klaagde het assurantiekantoor. De directie vond het erg ‘vervelend’, maar moest zijn bestaande klanten maandelijks 12,50 euro servicekosten berekenen en nieuwe klanten 15 euro per maand.

Weinig provisies? Dan aan het abonnement

Dat doet Multisafe nu en volgens directeur Michael Mackaaij met succes. ‘Op onze brief is heel veel kritiek geweest en terecht’, zegt hij. ‘Hij was – eufemistisch uitgedrukt – niet goed, veel te veel vanuit onszelf geredeneerd. Maar nu we de boodschap beter uitleggen, begrijpen de klanten ons. Zo’n 60 procent accepteert de extra kosten, 20 procent vertrekt en de laatste 20 procent proberen we nog over te halen.’ Volgens Mackaaij wordt het voorbeeld van MultiSafe door veel concurrenten overgenomen. ‘Ik weet dat zo’n honderdvijftig kantoren met abonnementen bezig zijn. Maar ik spreek natuurlijk niet iedereen die in deze markt actief is.’

(De Pers, pag. 6)

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Zeker 30% aandelen Delta Lloyd naar beurs

(Het Financieele Dagblad, pag. 19)

 

AOW naar 67, maar hoe?

(De Telegraaf, pag. 1)

 

Tarief voor apotheker hoeft nog niet omhoog

(Het Financieele Dagblad, pag. 4)

 

Donner geeft ondernemers meer tijd voor WGA-besluit

(Het Financieele Dagblad, pag. 4)

 

Maak stelsel WGA snel particulier

(Het Financieele Dagblad, pag. 7)

 

DSB schudt even op zijn grondvesten

(De Volkskrant, pag. 1; De Telegraaf, pag. 1; Het Financieele Dagblad, pag. 1 en 11; De Pers, pag. 1)

 

ING vreest na Commerzbank en KBC volgende slachtoffer van Kroes te worden

(Het Financieele Dagblad, pag. 17)

Reageer op dit artikel