nieuws

Voorkeursgeneesmiddelen voortaan gratis bij Uvit

Archief

Verzekeraarscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias (Uvit) gaat preferente geneesmiddelen niet langer meetellen bij de berekening van het eigen risico.   Verzekerden betalen voortaan niets meer voor geneesmiddelen die door de verzekeraar als voorkeursmiddel zijn aangewezen.   Voor geneesmiddelen geldt in Nederland, net als voor de meeste andere vormen van zorg, een verplicht eigen risico van € 155. Daarnaast kan […]

Verzekeraarscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias (Uvit) gaat preferente geneesmiddelen niet langer meetellen bij de berekening van het eigen risico.
 
Verzekerden betalen voortaan niets meer voor geneesmiddelen die door de verzekeraar als voorkeursmiddel zijn aangewezen.
 
Voor geneesmiddelen geldt in Nederland, net als voor de meeste andere vormen van zorg, een verplicht eigen risico van € 155. Daarnaast kan de verzekerde kiezen voor een vrijwillig eigen risico dat kan oplopen tot € 500 in ruil voor een lagere maandpremie. "Ons besluit kan dus een flinke besparing opleveren voor verzekerden die preferente geneesmiddelen gebruiken", aldus Uvit.
 
De maatregel is een uitvloeisel van het nieuwe selectiebeleid voor preferente leveranciers, dat Uvit in juni van dit jaar heeft ingevoerd. "Met een onderhandse aanbesteding hebben wij onze leveranciers weten te bewegen tot exclusieve prijsafspraken die onder de landelijke prijslijst voor medicijnen liggen", aldus Uvit.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.