nieuws

Voetbalreisje met NN naar Zuid-Afrika zit er niet in

Archief

Nationale-Nederlanden zal volgend jaar geen assurantietussenpersonen uitnodigen voor een reis naar Zuid-Afrika om samen met hun verzekeraar een voetbalwedstrijd van het Nederlandse elftal te bekijken.

 

NN zegt ‘het relatieprogramma’ in de huidige economische omstandigheden niet verantwoord te vinden. De kosten zouden te omvangrijk zijn, mede gezien de enorme reisafstand naar Zuid-Afrika, de organisator van het WK Voetbal. Volgens de verzekeraar is bij het besluit geen rekening gehouden met gewijzigde regels rond de beloning van tussenpersonen bij complexe producten. Het maken van een dergelijke (gratis) reis zou als niet-toegestane bonusprovisie kunnen worden gezien.

 

Formule 1

ING heeft met onmiddellijke ingang zijn sponsorovereenkomst met het Formule 1-team van Renault beëindigd. ING zegt "diep teleurgesteld" te zijn in de gebeurtenissen rond het team (wedstrijdvervalsing door een opzettelijk ongeval), "vooral in het licht van het verder succesvolle sponsorschap".

 

ING maakte in februari echter al bekend aan het einde van dit seizoen uit de Formule 1 te stappen. De bankverzekeraar sponsorde het Renault-team drie jaar achtereen. Jaarlijks zouden daarmee tientallen miljoenen euro’s gemoeid zijn.

 

De Spaanse verzekeraar Mutua Madrileña heeft het voorbeeld van ING gevolgd en de sponsoring van Renault stopgezet.

 

de sponsoring van de Formule 1.

Reageer op dit artikel