nieuws

Vis verbaasd over reacties op DSI-registratie

Archief

Dick Vis, directeur van het instituut voor Deskundigheid, Screening en Integriteit (DSI) is verbaasd over de reacties van het intermediair op het plan van DSI om alle medewerkers met klantcontacten op te nemen in een register. “Financieel adviseurs die anno 2009 niet het belang van integriteit inzien, zullen het nooit gaan snappen”, zegt hij vandaag in een interview met Assurantie Magazine. “Integriteit hoef je niet aan te prijzen. Dat verkoopt zichzelf.”

Vis verbaasd over reacties op DSI-registratie

Vis kan er niet bij, dat er nog adviseurs zijn die niet snappen dat het tijd is om voor volledige transparantie te kiezen. "In dit verband begrijp ik ook niet dat NBVA en NVA zo'n negatieve campagne voeren en oproepen om de rekeningen van de AFM of van Kifid niet te betalen."
DSI opende op 1 september een aantal speciale registers voor assurantieadviseurs op het gebied van Leven, Schade, Hypotheken en Consumptief krediet. Ook is er een register voor de Financieel Adviseur Beleggen, maar Vis vindt dat dit vakgebied zo ingewikkeld en risicovol is, dat je dit als assurantieadviseur niet moet willen doen. "Ik voorspel problemen als er te veel assurantieadviseurs in dit register terechtkomen", zegt hij.
 
  
Zie ook: DSI brengt integriteit in beeld

Reageer op dit artikel