nieuws

Verzekerden InShared krijgen na half jaar al deel premie terug

Archief

Achmea-internetdochter InShared maakte begin deze maand bekend, dat zij nu al ‘overwinst’ gaat uitkeren aan verzekerden. De gang van zaken was volgens InShared in het eerste halfjaar van haar bestaan boven verwachting.

 

Hoeveel polissen er zijn gesloten, wil directeur Felix Tenniglo niet kwijt. "Wij hebben een concept voor onze klanten, niet voor onze concurrenten."

 

InShared werd eind januari dit jaar gelanceerd. Het bedrijf zou gaan werken volgens het oeroude verzekeringsbeginsel: dat van de onderlingen. Van de premies wordt 20% bestemd voor de bedrijfsvoering en 80% gereserveerd voor schades. Wat van die 80% overblijft, gaat als ‘jaarbeloning’ terug naar alle polishouders die dat jaar schadevrij zijn gebleven. Elk kwartaal maakt InShared op de website melding van de ontvangen premies en betaalde schades.

 

‘Niet tevoren gepland’

Desgevraagd stelt Tenniglo, dat deze tussentijdse winstdeling niet was voorzien in de business case van InShared. "Het voornemen was om dit aan het eind van het eerste jaar bekend te maken. Wij hebben echter in het eerste halfjaar maar 69% van de premies nodig gehad voor schade-uitkeringen. Om te laten blijken dat het ons menens is met die terugbetaling, hebben wij besloten om nu al de geboekte winst van 11% uit te keren."

 

Felix Tenniglo: "Tussentijdse winstdeling was niet voorzien."

 

Reageer op dit artikel