nieuws

‘Verzekeraars zouden rookmelders moeten uitdelen’

Archief

Welsly Bodha, directeur van de Nederlandse Brandwonden Stichting, pleit er voor dat verzekeringsmaatschappijen alle woningen in ons land van brand- en rookmelders gaan voorzien.

‘Verzekeraars zouden rookmelders moeten uitdelen’

In een interview in het blad 'Verzekerd' van het Verbond van Verzekeraars zegt Bodha dat verzekeraars met weinig geld voor een grote impact op de samenleving kunnen zorgen: "Zo zou ik het enorm toejuichen als ze alle woningen van brand- en rookmelders voorzien. Natuurlijk hangt daar een prijskaartje aan, maar het is een relatief kleine investering om ons land nóg veiliger te maken", aldus Bodha.
In het derde kwartaal van 2009 registreerde het Verbond dertig grote branden, met een schadebedrag van in totaal € 102 mln. Uitschieters waren de brand in een replica van een VOC-schip in Den Helder (€ 8 mln), een parfumfabriek in Kerkrade (€ 10 mln) en een chemiebedrijf in Nijmegen (€ 30 mln). 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.