nieuws

Vermoedelijk aangestoken brand kost Goudse vijf miljoen

Archief

Een waarschijnlijk aangestoken brand in multifunctioneel centrum De Heijhorst in het Gelderse Scherpenzeel, eind september, levert De Goudse waarschijnlijk een schadepost op van _ 5 mln.

 

Het complex stond op het moment van de brand grotendeels leeg. Alleen een peuterspeelzaal en een kerkgenootschap maakten nog gebruik van het pand, in afwachting van een verhuizing naar een nieuw activiteitencentrum. De brand vond enkele dagen voor de overdracht van het gebouw aan de gemeente Scherpenzeel plaats en bleek al weken tevoren te zijn ‘aangekondigd’.

 

Volgens Klaas Coolen van Coolen Expertise, die namens verzekerde de contra-expertise verricht, is er direct na de brand een onjuist gerucht in de media terechtgekomen, als zou de gemeente toen al plannen hebben voor sloop van het pand en de brand daarom niet slecht zou uitkomen. "Dit gerucht is absoluut niet juist en wordt momenteel ook bestreden door een advocatenkantoor."

 

Ten tijde van de brand was er door de gemeenteraad van Scherpenzeel formeel nog geen beslissing genomen over wat er na de leegstand met De Heijhorst zou gebeuren. Het pand was daarom volledig verzekerd, dus niet tegen de sloopwaarde. "Het was dan ook niet ondenkbaar dat het nog zou worden gebruikt. We zijn benadeeld doordat we er nu niks meer mee kunnen", aldus de gemeentewoordvoerder.

 

Inmiddels heeft de gemeente Scherpenzeel bij monde van wethouder Han de Ridder aangekondigd de restanten van De Heijhorst zo snel mogelijk te zullen slopen. Op het terrein en de directe omgeving komt woningbouw. De brandstichters zijn nog niet gepakt.

 

op.

Reageer op dit artikel