nieuws

Uitvaartroyementen kosten Hypotheekanalist de kop

Archief

De Hypotheekanalist (Leimuiden) is failliet verklaard. Het bedrijf, ook actief onder de naam Uitvaartanalist.com, heeft zelf het faillissement aangevraagd. “Het abrupt doorvoeren van royementen en de daarmee gepaard gaande provisieterugvordering is een van de voornaamste redenen dat wij het niet gered hebben”, zegt directeur Chantal van der Werff.

Uitvaartroyementen kosten Hypotheekanalist de kop

De royementen leidden volgens Van der Werff tot een gat op de lopende rekening van € 150.000 dat niet meer overbrugbaar bleek. Volgens haar ging het om uitvaartpolissen die via volmachtbedrijf In-Vita in Almere bij onder meer Yarden werden ondergebracht. De zes werknemers van de Hypotheekanalist zijn inmiddels ontslagen. Enig aandeelhouder Kees Boonstra, die tevens een financieel adviesbureau heeft in Sassenheim, was niet voor commentaar bereikbaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.