nieuws

Uitvaartbemiddelaars leggen ’t loodje

Archief

Steeds meer intermediairbedrijven die zich hebben toegelegd op uitvaartverzekeringen leggen het loodje. In de voorbij weken werden Crytos Uitvaartspecialisten en de Uitvaartplanner failliet verklaard.

 

Het faillissement van Crytos Uitvaartspecialisten in Kampen is aangevraagd door twee van de vier medewerkers vanwege salarisachterstand. Directeur Doeke Yska werd begin augustus geconfronteerd met het plotselinge overlijden van diens compagnon Evert van Denzel. De laatste gaf eerder leiding aan de bedrijven ERG (Almere) en Hypotheektotaal (Dronten).

 

Volgens Yska werden verzekeraars steeds minder scheutig met provisiebetalingen en haakten verzekerden relatief snel af. "Dat had niet alleen te maken met de betaalbereidheid en de betaalmogelijkheden, maar ook met de concurrentie. Er wordt ook opgezegd, doordat men ineens elders goedkoper terechtkan." Crytos deed vooral zaken met Dela.

 

Uitvaartplanner

De Haagse rechtbank sprak het faillissement uit over Uitvaartplanner. "Voor vragen over uw polis kunt u uitsluitend terecht bij Yarden", laat het antwoordapparaat van Uitvaartplanner aan klanten weten.

 

Het intermediairbedrijf is eigendom van Dennis Vos (34). Die zag november vorig jaar al zijn Zekergroep failliet gaan. Uitvaartplanner valt, net als Toekomstplanner, onder de holding DV Investments. Op hetzelfde adres aan de Rijswijkseweg in Den Haag is tevens de centrale organisatie van CuraGroep gevestigd. De aandelen van dit intermediairbedrijf zijn in handen van echtgenote Karima Vos.

 

Reageer op dit artikel