nieuws

Twee commissarissen en Wilting weg bij DSB

Archief

De maandag uitgesproken noodregeling voor DSB Bank heeft inmiddels geleid tot het vertrek van drie personen: twee van de vier commissarissen en woordvoerder Klaas Wilting.

Twee commissarissen en Wilting weg bij DSB

Fon Koemans (64) en René Neelissen (46) zijn per direct teruggetreden als lid van de raad van commissarissen. "Neelissen legt zijn functie neer uit oogpunt van belangenverstrengeling, omdat hij commissaris is en blijft bij DSB Beheer en AZ." Neelissen neemt in het bestuur van de voetbalclub tijdelijk de taken over van voorzitter Dirk Scheringa. Koemans was sinds 1 januari van dit jaar commissaris en vond de korte duur van zijn aanstelling reden om op te stappen.

Het woordvoerderschap van DSB Bank, tot gisteren vervuld door Klaas Wilting, is overgenomen door Charles Huyskens, die nu namens de bewindvoerders spreekt. "Minister Bos heeft aangegeven dat slechte communicatie een van de oorzaken is geweest voor de problemen bij de bank", verklaart Huyskens zijn aanstelling.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.