nieuws

Tussenpersoon Quarré voor de rechter gedaagd

Archief

Klanten van een dochteronderneming van het eerder in opspraak geraakte assurantiekantoor Afab stappen naar de rechter om compensatie te eisen voor schimmige hypotheken die ze aangesmeerd hebben gekregen. Het is voor het eerst dat een tussenpersoon op het matje wordt geroepen door een groep gedupeerden. Eerder bekende een aantal grote verzekeraars in ons land al schuld door te schikken met verscheidene belangenorganisaties, bericht De Telegraaf vandaag.

Tussenpersoon Quarré voor de rechter gedaagd

Volgens de Stichting Woekerhypotheekclaim, die de belangen van 150 gedupeerden behartigt, heeft Quarré steken laten vallen en moet het, net als grote verzekeraars in ons land hebben gedaan, schuld bekennen in de woekerpolisaffaire. "Het heeft producten van Universal Leven (Allianz) verkocht als onderdeel van een hypotheek productarrangement onder eigen label. Nu de verzekeraar heeft bekend woekerpolissen te hebben verkocht, zou ook Quarré dat voorbeeld moeten volgen. Dat weigeren ze pertinent en daarmee maken ze zich schuldig aan schending van de zorgplicht die in de Wet op het Financieel Toezicht (Wft) staat”, stelt advocaat Rob van Dijk namens de stichting.
(Zie verder De Telegraaf, pag. 25)
 
Overige verzekeringsberichten vandaag in de media: 
 
Financieel adviseurs blijven vaag over kosten
(de Volkskrant, pag. 7)
 
DSB Bank: akkoord is aanstaande  
(De Telegraaf, pag. 8)
 
'Lakeman vertraagt oplossing DSB'
(De Gelderlander, pag. 3)
 
'Het merk DSB is niet meer te redden' 
(de Volkskrant, pag. 7)

Reageer op dit artikel