nieuws

Toezichthouder meldt dat DSB solvabel is

Archief

De Nederlandsche Bank heeft in een verklaring gesteld dat DSB Bank “voldoet aan de eisen die aan de solvabiliteit en liquiditeit worden gesteld”. De verklaring is buitengewoon, zo geeft de toezichthouder zelf aan: “In beginsel geeft DNB geen informatie over individuele instellingen.” In tv-programma Nova toonde DSB-bestuurder Hans van Goor donderdagavond berouw over de handelswijze van de bank in het verleden: “We hebben er spijt van.”

Toezichthouder meldt dat DSB solvabel is

"Ik denk wel dat we fouten hebben gemaakt bij het verstrekken van hypotheken", zo zei Van Goor bij Nova. "Met de wijsheid van 2009 zouden we het nu niet meer zo doen. Ik vind het heel erg jammer dat het zo gebeurd is, we hebben een regeling getroffen om alle zaken goed op te lossen."
In kritiek op de verkoop van betalingsbeschermingsverzekeringen zei Van Goor zich niet helemaal te herkennen. "Het is duidelijk dat bepaalde verzekeringsproducten ter discussie staan, maar op dit moment is dat zeker niet de feitelijke situatie rondom de verkoop van koopsompolissen", aldus Van Goor. Bij tv-programma Pauw & Witteman sprak mede-bestuurslid Robin Linschoten over "ellende uit het verleden; koopsompolissen die alle banken in Nederland verkochten". Volgens hem verkoopt DSB sinds begin dit jaar geen koopsompolissen meer en wil DSB "een nette bank worden".
Volgens Van Goor is er donderdag "bijzonder weinig tegoed opgevraagd door klanten". Volgens hem heeft DSB intensief contact heeft met DNB: "Om de paar uur is er contact, we houden elkaar op de hoogte. Wij zijn zeer solvabel, zeer liquide."
 
Zie ook: Site DSB ligt plat

Reageer op dit artikel