nieuws

Stamgast Jelle Visser

Archief

In 1997 begon Jelle Visser zijn carrière bij de Onderlinge verzekeraar OOM, gelieerd aan Aegon. Daarvoor was hij regiomanager Zuidwest bij Aegon Schade Bedrijven. Hij startte als commercieel directeur om in de loop van het jaar algemeen directeur te worden. Jelle Visser neemt op 30 oktober afscheid van OOM Verzekeringen.

 

Wat is je achtergrond?

Ik ben geboren in Amersfoort op 4 februari 1948. Mijn vader had een tuinbouwbedrijf.

 

Wat was je mooiste jeugdvakantie?

Op 18-jarige leeftijd ben ik met drie vrienden naar Annecy in Frankrijk geweest. Samen in een oude volkswagen, zonder budget. Het plan was om onderweg te werken. We hebben bijvoorbeeld bij boeren bomen omgehakt en op het land gewerkt. Na twee weken was het geld echt op, we hadden nog net genoeg om terug te rijden naar Nederland. Maar omdat we tegen onze ouders gezegd hadden dat we drie weken zouden gaan, hebben we nog een week in Zeeland gewerkt. We durfden namelijk niet eerder terug te gaan .

 

Voor welk beroep was je eigenlijk voorbestemd en waarom ben je daar niet in terechtgekomen?

Dat is makkelijk. Mijn vader had een tuinbouwbedrijf, en ik als oudste zoon was voorbestemd om het over te nemen. Maar omdat ik de hogere Tuinbouwschool had gedaan, wilde ik eerst wat andere dingen doen. Ik ben toen bij de Eerste Onderlinge in Scheveningen gaan werken. Na een jaar was voor mij duidelijk dat ik dat veel leuker vond.

 

Wat vond je het leukste vak en wat het minst leuke vak op school?

Economie was het leukst. Het minst leuke vond ik boekhouden dat duurde lang en er zat veel tijd in.

 

Waarvan heb je de laatst keer kippenvel gekregen?

Van de kou.

 

Wat is je laatst bijgewoonde massa-evenement?

Night of the Proms in de Ahoy.

 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Nergens voor.

 

Waar hebben we de grootste kans jou op zaterdagmiddag tegen te komen?

In de tuin of op de boot.

 

En op zondag?

Eerder op de boot of op de fiets. Ik heb een zeilboot, de Compromis 3×7. Hij ligt aan een hele grote steiger die we hebben laten bouwen midden in het boerenland. We zeilen op de wijde Aa en het is voor ons ook echt een pied à terre.

 

Wie mag er bij jou thuis een hapje mee-eten?

Gezellige mensen zijn altijd welkom.

 

Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden?

In 1973 was er een grote storm waardoor de land- en tuinbouwbedrijven veel schade hebben opgelopen. Ik zat toen veel in de auto en Killing me Softly was continu op de radio. Dat liedje is me altijd bij gebleven.

 

Welk land kies je bij gedwongen emigratie?

Canada of Australië. Het weidse karakter en bevolking van beide landen spreekt me zeer aan.

 

Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?

De finale van de wereldkampioenschappen voetbal in 1974. Nederland en Duitsland tegen elkaar en helaas Duitsland dat won.

 

Wat is jouw beste sportprestatie ooit?

Ik zat in het regionale jeugd 7-tal voor waterpolo. Daarmee hebben we een paar mooie wedstrijden gespeeld.

 

Je hebt onverwacht een dag vrij. Wat ga je doen?

Zeilen.

 

Waar heb je een uitgesproken hekel aan?

Aan luie mensen.

 

Wat in de branche had je liever willen missen?

Tegenwoordig wordt steeds vaker gesproken over de Verzekerings Industrie. Dit geeft mijns inziens een foute richting aan. De Verzekeringsbranche is een dienstverlenende branche, waar service en klantgerichtheid voorop moet staan. Het woord industrie is te koud, te afstandelijk.

 

Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?

Ik ben heel geïnteresseerd in hoe andere mensen hun leven in delen en hoe ze hun economie organiseren. Dat boeit mij echt. Ik wil graag veel gaan reizen om in andere landen zien hoe ze daar mee omgaan.

 

Reageer op dit artikel