nieuws

Stamgast David Jongeleen David Jongeleen (44) is onlangs bij Welke

Archief

Financiële Diensten aan de slag gegaan en is daar verantwoordelijk voor business development

Jongeleen was vorig jaar commercieel directeur bij For All Finance geworden, maar vertrok daar in het voorjaar toen twee mede-eigenaren zich weer actief met de dagelijkse gang van zaken gingen bezighouden. Daarvoor was hij directeur bij Hypotrust. Wat is je achtergrond? Ik ben geboren in Brabant en verhuisde met mijn broer en mijn ouders naar Suriname, waar ik een groot deel van mijn jeugd doorbracht. Ik kijk terug op een mooie tijd in Paramaribo en omstreken. Nu woon ik alweer jaren met vrouw en kinderen in Apeldoorn, de Veluwse jungle van Nederland. Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom? Ik heb in het verleden veel paard gereden. Mijn dochter rijdt nu ook paard. Het voelt goed om tussen deze prachtige dieren te zijn. Voor welk beroep was je eigenlijk voorbestemd en waarom ben je daar niet in terechtgekomen? Fysiotherapeut! Bij het overstappen naar sportfysiotherapie kwam de dienstplicht tussenbeide. Dat resulteerde uiteindelijk in een militaire loopbaan, die ik later verruilde voor de financiële dienstverlening. Wie is de bekendste persoon met wie je in de klas hebt gezeten? Antoinette Hertsenberg zat bij mij in de klas op de middelbare school. Leuke meid die graag liet horen wat ze van de dingen vond. Dat doet ze nog steeds, geloof ik. Waarvan heb je de laatste keer kippenvel gekregen? Toen mijn dochter tijdens de scholierencross als eerste meisje van haar leeftijdsgroep het bos uit kwam rennen en uiteindelijk ook al eerste finishte. Met kippenvel stond ik daar trots te glunderen. Wat is je laatst bijgewoonde massaevenement? Dat zal het laatste K1 event geweest zijn. Daar komen echt heel veel mensen op af. Maar alles verloopt probleemloos. De sfeer is altijd relaxt bij een dergelijk toernooi. Geen voetbaltaferelen. Wat is je leukste of meest bijzondere hobby? Bergsport. Ik ben net terug uit het Oostenrijkse Virgental, het gebied zuidelijk van de Gross Venediger. Ik probeer ieder jaar met een paar vrienden toch weer ergens op een top te staan. Dit jaar was de sneeuw al vroeg gevallen. Het maakt de klimtocht zwaarder, spannender maar eigenlijk nog leuker! Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken? Voor lekker Surinaams eten ben ik altijd te porren. Vooral pom, moksi metie en heri heri zijn favoriet. Waar hebben we de grootste kans jou op zaterdagmiddag tegen te komen? Als al het sporten en klussen achter de rug is, drink ik graag een biertje op het terras in de zon. Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden? Die kan ik niet kiezen. Ik hou van zoveel stijlen muziek. Wel kan ik het meest genieten van gitaarmuziek. Als popsong is ‘Hotel California’ van de Eagles vanwege het gitarenspel wel heel goed! Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden? Ik vond de eindsprint tijdens de marathon van Rotterdam 2009 echt heel spannend. Het resulteerde in een wereldtijd van slechts 2.04.27. Wat is jouw beste sportprestatie ooit? Ik heb in het verleden aan verschillende survivalruns meegedaan. De zwaarste ooit was de survivalrun van Neede in 1996. Heel koud, heel nat maar wel gefinisht. Wat in de branche had je liever willen missen? Ik ben van mening dat de branche nu worstelt met een regelgeving die ze over zichzelf heeft af geroepen. Dat is jammer. Veel producten en diensten zijn jarenlang aangeboden terwijl de makers wisten hoeveel onredelijks daar in zat. Zelfregulering is niet gelukt en nu er hard wordt opgetreden wordt dat als onredelijk ervaren. Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen? Ik zou graag nog eens een Atlantische oversteek maken met een zeilboot. Maar dan wel de zuidelijke route van oost naar west. Ik hou immers van de zon!

Reageer op dit artikel