nieuws

Stad Holland als eerste in zee met SOS-arts

Archief

Stad Holland is de eerste zorgverzekeraar die SOS-arts deels gaat vergoeden. “Directeur Theo van Duivenbode gaat zelfs verder en wil al zijn verzekerden 50% van de kosten van een SOS-arts vergoeden, zonder premieverhoging, louter als service aan de verzekerden”, heeft SOS-arts bekendgemaakt.

Stad Holland als eerste in zee met SOS-arts

In januari start SOS-arts, een dienst naar Frans voorbeeld waarbij 24 uur per dag een arts voor huisbezoek kan worden opgeroepen, in de regio's Groot Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. SOS-arts valt wettelijk buiten de basisverzekering, maar kan wel in de aanvullende verzekering worden opgenomen. Indien de patiënt niet bij Stad Holland is verzekerd, zal het bezoek op dit moment geheel zelf betaald moeten worden.
De tarieven voor SOS-arts worden binnenkort bekendgemaakt. De Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) beslist daar een dezer dagen over. SOS-arts denkt dat de tarieven voor de avond-, nacht- en weekeindediensten rond de € 80 zullen liggen, overdag rond € 60.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.