nieuws

SNS wist ook van wanten

Archief

Bankverzekeraar SNS Reaal voelde als leverancier van het Hollands Welvaren Plus aan de DSB Bank twee jaar geleden al nattigheid. Daarop werd van hogerhand besloten te stoppen met de verkoop van deze beleggingsverzekering, meldt De Telegraaf. De totale relatie met DSB werd afgebouwd, zo bevestigde een woordvoerder van SNS Reaal gisteren.

SNS wist ook van wanten

De verzekeraar zou echter niet alleen DSB hebben voorzien van de omstreden polissen met hoge provisies, maar ook zaken hebben gedaan met andere inkoopcombinaties, zoals het failliete Noorderkroon, het omgevallen Wagner & Partners (W&P) en mogelijk ook Afab.
Gisteren kondigde belangenbehartiger Consumentenclaim, bekend van rechtszaken tegen Dexia in de aandelenlease-affaire, aan SNS Reaal te willen aanpakken wegens het schenden van de zorgplicht. Eerder gaf het al aan een rechtszaak aan te spannen tegen DSB en tal van betrokkenen, onder wie (ex-)bestuurders als huidig ABN Amro-topman Zalm en DSBbestuursvoorzitter Scheringa. 
De bankverzekeraar blijkt op ruime schaal producten te hebben geleverd aan het intermediair. Daarbij heeft Reaal ook een verantwoordelijkheid naar de klanten toe. Die heeft deze geschonden door willens en wetens dit soort producten aan te bieden”, laat een woordvoerder van Consumentenclaim weten. 
SNS Reaal zou vanuit commercieel oogpunt ietwat te gretig met twijfelachtige verkooporganisaties zaken hebben gedaan, om zo de verzekeringen in de schappen te krijgen bij het intermediair. Inkoopcombinaties verkochten die polissen vervolgens, al dan niet onder eigen label, door aan duizenden tussenpersonen en ontvingen daarvoor fikse bonusprovisies.
 
(Zie verder De Telegraaf, pag. 21) 
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Ook bemiddeling klanten Afab
(Algemeen Dagblad, pag. 37)
 
Zorgverzekering met € 3 verhoogd
(De Telegraaf, pag. 21)
 
Gezin gaat weer schuld aan
(Het Financieele Dagblad, pag. 3)
 
Hypotheekmarkt op drift
 (Volkskrant. pag. 7)
 
Huwelijk bank en verzekeraar toch ongelukkig
(Trouw, pag. 12)
 
Einde van de bankverzekeraar
(Het Parool van gisteravond, pag. 20)
 
Teloorgang financiële sector geen ramp
(De Gelderlander, pag .13) 
 
Inschrijving Delta Lloyd vol
(Algemeen Dagblad, pag. 34) 
 
Interesse voor Delta Lloyd
(Het Financieele Dagblad, pag. 15)
 
Laatste bankverzekeraar wacht op oordeel Kroes [SNS Reaal]
(Het Financieele Dagblad, pag. 11)
 
'Delen ING naar buitenland' 
(Algemeen Dagblad, pag. 34)
 
Toekomst verzekeringstak ING ligt in de VS
(NRC dinsdagavond, pag. 13)  
 
Schade DSB voor banken '€ 1 mrd'
(Het Financieele Dagblad, pag. 11)
 
DSB-klanten getroost met toneel over beursdrama
(Algemeen Dagblad, pag. 2)
 
Houders deposito DSB: geef geld terug
(NRC dinsdagavond, pag. 13)
  
Nieuwe gegadigde voor Jaap.nl 
(Algemeen Dagblad, pag. 37)

Reageer op dit artikel