nieuws

SNS Reaal zet maximale koopsomprovisie op 17,5%

Archief

SNS Reaal heeft de maximale provisie voor woonlasten- en overlijdensrisicoverzekeringen tegen koopsom verlaagd naar 17,5%. Dat geldt zowel voor aanbieder Reaal als voor bemiddelaar SNS Bank. Het concern doet dat in het kader van “een versnelling van het zelfcorrigerende vermogen”.

SNS Reaal zet maximale koopsomprovisie op 17,5%

"We hebben eigenlijk in 2005 al een draai gemaakt", zegt woordvoerder Jan Willem Dreteler. "Lange tijd hanteerde SNS Bank een provisiepercentage van 32%. Vorig jaar is voor de aan de Budget Hypotheek gekoppelde polissen een samenwerking met Cardif gestart; de provisie daarop was 50%, maar dat was een beter product met dezelfde prijs voor de klant."
De samenwerking met DSB Bank is begin 2007 beëindigd omdat voor de verkoop van overlijdensrisicoverzekeringen tegen koopsom "onacceptabel hoge provisies werden gevraagd". Hoe hoog, wil SNS Reaal niet kwijt. Tevens is bij toezichthouder AFM aan de bel getrokken: "Begin 2009 heeft Reaal naar aanleiding van een patroon van klachten over de handelwijze van DSB Bank melding gedaan bij de AFM."
Volgens het concern is de gemiddelde koopsom voor een risico- of woonlastenverzekering, zowel bij Reaal als bij SNS Bank, € 2.000. "Deze polissen zullen daarmee niet tot overkreditering hebben geleid."

Reageer op dit artikel