nieuws

SEH wil dat PE-periode samenvalt met kalenderjaar

Archief

De Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH) wil dat de wettelijke periode voor permanente educatie gaat samenvallen met het kalenderjaar en heeft het CDFD gevraagd dit aan minister Bos te adviseren. De huidige PE-periode van anderhalf jaar leidt tot verwarring in de branche, gebrek aan deskundigheid en onnodige belasting van adviseurs, aldus de SEH.

SEH wil dat PE-periode samenvalt met kalenderjaar

"De PE-periode sluit slecht aan op de natuurlijke cyclus in de politiek waarbij nieuwe wetgeving en wijzigingen in regeling vooral in het najaar bekend worden", zegt directeur Bart de Nie van de SEH. "Daardoor duurt het in het slechtste geval drie jaar voordat adviseurs volgens de wet van nieuwe ontwikkeling op de hoogte moeten zijn." Het parallel laten lopen van PE met het kalenderjaar voorkomt bovendien dat adviseurs meerdere malen informatie krijgen voorgeschoteld omdat ze ook nog door hun organisaties over wijzigingen worden geïnformeerd. "De nieuwe aanpak betekent niet dat meer PE komt. Door de gelijkschakeling en stroomlijning kan de PE-belasting zelfs afnemen", aldus De Nie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.