nieuws

Roland Rechtsbijstand van start in Nederland

Archief

De Duitse rechtsbijstandverzekeraar Roland wil rond de jaarwisseling de Nederlandse markt betreden. De maatschappij gaat zich richten op het mkb en de grootzakelijke markt en kiest bij de distributie voor het intermediair. Als directeur voor de Nederlandse vestiging is Alexander van Loon (foto) aangezocht.    

Roland Rechtsbijstand van start in Nederland

Van Loon, die begin juni namens Roland Rechtsschutz werd benaderd, zegt dat het bedrijf zich vooralsnog niet in het particulieren-vaarwater van de concurrrentie wil begeven, maar duidelijk voor de zakelijke markt kiest. Roland is in 1957 door een aantal Duitse bedrijven opgericht. Grootste aandeelhouder (met bijna 40%) is momenteel AXA Duitsland. De naam van de maatschappij is ontleend aan ridder Roland, die rond het jaar 800 de grondlegger van het Europese rechtssysteem was.
Van Loon ("Ik ben een intermediairman") was in 2000 projectmanager bij Nationale-Nederlanden en werkte vervolgens zeven jaar in diverse functies bij AXA Nederland. Begin vorig jaar stichtte hij een bureau voor marketing- en interimmanagement (SpieQ) en nam de afgelopen anderhalf jaar de marketing en communicatie bij zorgverzekeraar ONVZ voor zijn rekening.

Reageer op dit artikel