nieuws

Roland Rechtsbijstand komt volgend jaar naar Nederland

Archief

De Duitse rechtsbijstandverzekeraar Roland wil rond de jaarwisseling de Nederlandse markt betreden.

 

De werkwijze van Roland wijkt af van die van de gevestigde orde in ons land, die op naturadekking is gebaseerd. In beginsel wordt de claim van de verzekerde in behandeling genomen door eigen juristen.

 

De dekking van Roland is gebaseerd op vrije advocaatkeus. Tot het maximum van het verzekerde bedrag kan de verzekerde zelf bepalen welke advocaat zijn zaak gaat behartigen. De verzekerde kan bij die keuze hulp krijgen van de eerstelijns juridische helpdesk die Roland ook hier gaat inrichten.

 

Intermediair

De maatschappij gaat in ons land vooral mikken op het mkb en de grootzakelijke markt en kiest bij de distributie voor het intermediair. Als directeur voor de Nederlandse vestiging is Alexander van Loon aangezocht.

 

Van Loon, die begin juni namens Roland Rechtsschutz werd benaderd, zegt dat het bedrijf zich vooralsnog niet in het particulieren-vaarwater van de concurrrentie wil begeven, maar duidelijk voor de zakelijke markt kiest.

 

Roland is in 1957 door een aantal Duitse bedrijven opgericht. Grootste aandeelhouder (met bijna 40%) is momenteel AXA Duitsland. De naam van de maatschappij is ontleend aan ridder Roland, die rond het jaar 800 de grondlegger van het Europese rechtssysteem was.

 

Van Loon ("Ik ben een intermediairman") was in 2000 projectmanager bij Nationale-Nederlanden en werkte vervolgens zeven jaar in diverse functies bij AXA Nederland. Begin vorig jaar stichtte hij een bureau voor marketing- en interimmanagement (SpieQ) en nam de afgelopen anderhalf jaar de marketing en communicatie bij zorgverzekeraar ONVZ voor zijn rekening.

 

markt."

Reageer op dit artikel