nieuws

‘Rio’ beste commercial van Centraal Beheer

Archief

Bobben met Lars

Tijdens het Fidin-congres in De Meerpaal in Dronten trachtte Nationale-Nederlanden-topman Lard Friese te benadrukken dat zijn maatschappij zonder het intermediair niet succesvol kan zijn. "Van een samenzwering tegen het intermediair is geen sprake", zei Friese. Wijzend naar de twee voorzitters van de brancheverenigingen NVA en NBVA voerde hij als bewijs aan "met grote regelmaat overleg te hebben met de twee Bobben".
Bij de afsluiting van de middag kwam Bob Veldhuis daar op terug. "Twee Bobben? Er is één Bob en één Rob (Groenemeijer, red). Maar dat is een detail, Lars…"
 
 
Wantrouwen is vaak gebaseerd op misverstand

Zes op de tien Nederlanders worden door ons niet vertrouwd. Dit blijkt uit de deze maand gepubliceerde Nationale Vertrouwensmonitor. Het betreft de eerste periodieke meting naar het vertrouwen tussen Nederlanders, uitgevoerd door onderzoeksbureau Winkle, mede op initiatief van rechtsbijstandverzekeraar Arag.
 Vertrouwen wordt zelden met opzet wordt geschonden, maar voornamelijk door misverstanden. "Uit een analyse van tienduizenden geschillen die wij jaarlijks behandelen blijkt dat in 95% van de gevallen geen sprake is van oplichting of bewuste misleiding, maar van misverstanden die eenvoudig voorkomen kunnen worden", aldus Marc van Erven, directievoorzitter Arag.
Partners, directe vrienden en familieleden worden gemiddeld voor 82 tot 84% vertrouwd; het bedrijfsleven in het algemeen voor 41%, banken en financiële instellingen voor 38% en verzekeraars voor 33%. Maar het kan nog minder, want overheid en politiek scoren resp. 29 en 24%.
 
 
Dekra Golftrophy opvolger jarenlange Bartok-traditie

Na acht jaren een golftoernooi van de expertisegroep Bartok, is dit na de overname door Dekra en zo vond afgelopen maand de eerste editie van de Dekra Golftrophy plaats.
Circa zeventig verzekeraars, tussenpersonen, makelaars, fleetowners en andere relaties en 25 werknemers van Dekra troffen elkaar bij de Golfclub Zeewolde. De wedstrijd werd gewonnen door het team van Aad Meijburg (De Keizer Assurantie), Wim Dees (Mevas), Wanne den Duyf (Dekra) en Cock van As (Schadenet). Nico Vonk van XL Insurance Company werd tot beste speler uitgeroepen. De beker, een cadeaubon en bloemen werden onder toeziend oog van de andere gasten aan de winnaar overhandigd door directeur Wim Ter Voert en directiesecretaresse Lianne Woudstra.
Ook de deelnemers aan de clinic vielen in de prijzen. De teamprijs ging naar het team van Rob Stroebel (Dekra Claims Services), Martin Keus (Inshared) en Harry Bouwens (SRK).

Reageer op dit artikel