nieuws

Rijvaardigheidskeuring in basispakket zorgverzekering

Archief

De regering wil dat herkeuringen van ouderen ten aanzien van rijvaardigheid voortaan worden opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering.   Dat blijkt uit de memorie van toelichting die verkeersminister Camiel Eurlings op Prinsjesdag presenteerde op zijn begroting voor 2010. Eurlings zal de Kamer in het najaar schriftelijk berichten over het contact dat hij met […]

De regering wil dat herkeuringen van ouderen ten aanzien van rijvaardigheid voortaan worden opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering.
 
Dat blijkt uit de memorie van toelichting die verkeersminister Camiel Eurlings op Prinsjesdag presenteerde op zijn begroting voor 2010. Eurlings zal de Kamer in het najaar schriftelijk berichten over het contact dat hij met verzekeringsmaatschappijen zal opnemen over wat zij kunnen doen ter bevordering van de veiligheid van ouderen in het verkeer.
 
Onderdeel van de op Prinsjesdag bekend gemaakte plannen is verder een fiscale uitbreiding van de mogelijkheden voor banksparen. Dat kan vanaf 1 januari 2010 niet alleen voor het aflossen van de eigenwoningschuld of een oudedagsvoorziening, maar ook als alternatief voor verzekeringsproducten die inspelen op de stamrechtvrijstelling (voor ontslagvergoedingen) of de vrijstelling in box 3 van overlijdensrisicoverzekeringen met een waarde tot € 6.703 euro (zoals de uitvaartverzekering).
 
Verder zijn lijfrentepremies die in de eerste drie maanden van een jaar worden betaald niet meer aftrekbaar over het vorige kalenderjaar.

Reageer op dit artikel