nieuws

Regeling Genworth nog niet rond

Archief

In tegenstelling tot eerdere berichten heeft lastenverzekeraar Genworth nog geen algemene regeling getroffen met verzekerden. “Wij zijn nog in afwachting van de bevestiging van afspraken die vorige week zijn gemaakt”, zegt Ombudsman Financiële Dienstverlening Jan Wolter Wabeke.

Regeling Genworth nog niet rond

Tegen Genworth was door een verzekerde een kort geding aangespannen, dat gisteren zou dienen. "Vermoedelijk is daarin een schikking getroffen. Ik heb met de directie van Genworth een indringend gesprek gehad, waarin ik heb aangegeven dat de werkwijze aangepast moet worden en hoe de communicatie met Kifid moet verlopen. De bevestiging van de afspraken die zijn gemaakt, heb ik echter nog niet binnen", aldus Wabeke (foto), die eerder 27 klachten tegen de maatschappij onbemiddelbaar verklaarde. "Maar ik ben vol goede hoop."
Het Verbond van Verzekeraars, dat eerder Genworth een ultimatum stelde wegens ontbrekende informatie, is eveneens gematigd positief: "Er zijn goede ontwikkelingen, maar wij hijsen de vlag beslist nog niet." Genworth zelf stelt 22 klachten te hebben ontvangen, waarvan er inmiddels 18 zijn opgelost.

Reageer op dit artikel