nieuws

Reddingspoging DSB Bank lijkt kansloos

Archief

De Amsterdamse rechtbank heeft DSB Bank en de bewindvoerders tot vrijdag 12.00 uur de tijd gegeven voor overleg met de grote banken. Als er geen reële kans is op een overname, dan volgt faillissement. DSB-topman Dirk Scheringa was donderdagavond met een consortium van Rabobank, ABN Amro, Fortis Bank, SNS en Van Lanschot in overleg over een reddingsplan, maar dat leverde geen positief resultaat op.

Reddingspoging DSB Bank lijkt kansloos

De laatste hoop van Scheringa is gevestigd op een Amerikaanse bank, die interesse in een overname zou hebben. De rechtbank achtte donderdag een overleg met Nederlandse banken de enige mogelijkheid om DSB voort te zetten: "DSB heeft ter zitting aangegeven niet zelf in de gelegenheid te zijn gesteld met de Nederlandse grote banken te overleggen. Zij heeft daarom een kort uitstel verzocht, opdat zij bij die banken uitleg kan geven over de financiële risico's die DSB loopt met betrekking tot de zorgplicht. Die risico's worden door die banken volgens DSB aanzienlijk te ernstig ingeschat." 
Jelle Hendrickx, voorman van de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken, sprak donderdagochtend op BNR Nieuwsradio van een grote toeloop bij zijn stichting: "Alleen al gisteren hebben wij 1.500 nieuwe aanmeldingen gehad." Hij zei ook dat in de periode dat klanten van DSB Bank voor € 670 mln opnamen, toezichthouder DNB zelf voor niet minder dan € 800 mln terugtrok. "Mede door het lekken zondagavond is bewust op een ondergang aangestuurd."

Reageer op dit artikel