nieuws

Reaal laat intermediair OBP vallen

Archief

Verzekeraar Reaal eist € 1 mln provisie terug van OBP Groep voor een in 2006 gesloten pensioencontract. Bovendien heeft Reaal  een dikke streep gezet door de twaalf jaar durende relatie en onder meer twintig grote pensioencontracten bij het intermediairbedrijf in Houten weggehaald. Volgens de advocaat van OBP is het voortbestaan van het kantoor in gevaar.

Reaal laat intermediair OBP vallen

Het conflict met Reaal draait om een pensioenverzekering van ArkeFly, onderdeel van TUI Nederland. Na bemiddeling door OBP sloot dit bedrijf in 2006 voor ruim vierhonderd werknemers een pensioencontract met AXA. Juni 2008 werd die overeenkomst opgezegd (per 1 januari 2009). In mei jl. eiste Reaal bij OBP terugbetaling van € 995.427 afsluitprovisie. Toen OBP die vordering niet binnen zeven dagen voldeed, nam Reaal de bij OPB lopende polissen in. Enkele weken later zijn klanten door de verzekeraar op de hoogte gebracht van een intermediairwijziging naar Flexis Benefits in Zoetermeer.
OBP heeft de verzekeraar hiervoor in kort geding gedaagd, maar die zaak in eerste aanleg verloren. Het Houtense kantoor is tegen de uitspraak in beroep gegaan. Reaal doet er het zwijgen toe en ook OBP-directeur Erik Jan Visser wil niet op de zaak ingaan: "Ik heb daar geen belang bij".

Reageer op dit artikel