nieuws

Reaal en Aegon focussen op aov

Archief

Zowel Reaal als Aegon hebben vorige week laten blijken, dat zij momenteel veel werk maken van de arbeidsongeschiktheidverzekering.

 

Reaal startte een grote actie rondom het vernieuwde assortiment aov’s. Aanleiding was de nieuwe offertesoftware en een aantal productaanpassingen en proceswijzigingen. Bovendien ontvangen intermediairs tijdens de actieperiode een lead voor iedere iedere online offerteaanvraag.

 

Reaal heeft het aov-assortiment aangepast en de premies aangescherpt. "De verbeteringen zijn mede tot stand gekomen door samen met verschillende intermediairs kritisch naar het assortiment te kijken."

 

Zowel bij de Unim Aov als de Unim Aov voor werknemers geldt voortaan een premievrij laatste verzekeringsjaar.

 

Onderhoudsregeling

Bij Unim is het verhogingsrecht vervangen door de onderhoudsregeling. "Deze houdt in dat de verzekerde elk jaar een brief ontvangt met daarin de vraag of de verzekering nog aansluit bij de inkomensontwikkeling. Daarbij kan het inkomen zowel omhoog als omlaag worden aangepast. Voorheen lag dit initiatief bij de verzekerde zelf en kon het bedrag alleen omhoog aangepast worden.

 

De aov-actie loopt tot 22 december.

 

Aegon

Ook Aegon maakt op dit moment veel werk van de aov. Om het intermediair bij de verkoop te ondersteunen, biedt Aegon een internethulpmiddel in de vorm van een aov-calculator, die het intermediair op de eigen site kan plaatsen. Met behulp van deze calculator kan een ondernemer inzicht krijgen in zijn verzekeringsbehoefte. De daarvoor ontwikkelde stellingen leiden tot de samenstelling van een profiel. Aan de hand van dit profiel kan een ondernemer vervolgens online een offerte berekenen (hij kan overigens ook de stellingen overslaan en direct de premie berekenen). Het is mogelijk de berekening om te zetten naar een aanvraag. Aegon: "Als een ondernemer een aanvraag instuurt, komt die uitsluitend bij de tussenpersoon terecht. "De ondernemer werkt immers op de website van de tussenpersoon zelf. Die kan de gekozen dekking en het klantprofiel als uitgangspunt voor het adviesgesprek gebruiken. De ingevulde aanvraag kan na het adviesgesprek eenvoudig naar Aegon worden doorgestuurd.

 

Reageer op dit artikel