nieuws

PWZ wordt Zilveren Kruis Achmea

Archief

Verzekerden van PWZ Achmea gaan per 1 januari over naar Zilveren Kruis Achmea. Hiermee verdwijnt het label van de markt, "maar het regionale karakter en de afspraken van de grootste zorgverzekeraar in de regio Zaanstreek/Waterland blijven bestaan", aldus Achmea.

 

De verzekeraar benadrukt dat het label Groene Land blijft bestaan. "Aanleiding voor het overgaan van PWZ naar Zilveren Kruis is gelegen in de collectiviteiten", aldus een woordvoerder. "De meeste collectiviteiten zitten bij Zilveren Kruis, maar sommige collectiviteiten zijn over meerdere labels verdeeld. Al die kleine stukjes brengen we nu onder bij Zilveren Kruis. In het geval van PWZ betrof het bijvoorbeeld een collectiviteit van thuiszorgorganisatie Evian. Door het overzetten van deze collectiviteit werd de portefeuille van PWZ kleiner en toen hebben we besloten ook de particuliere verzekerden over te zetten naar Zilveren Kruis", aldus de woordvoerder.

 

De systemen van PWZ waren al eerder ondergebracht bij Zilveren Kruis. Het verzekeringsaanbod, de voorwaarden en de premie van deze twee merken zijn momenteel hetzelfde. De administratie van PWZ en Zilveren Kruis wordt op één centraal punt geregeld en ook de medewerkers van de klantenservice zijn hetzelfde.

 

"Dit betekent niet dat het regionale karakter van PWZ verloren gaat. Onze medewerkers blijven in de buurt, bijvoorbeeld in de servicepunten in Purmerend, Volendam en Zaandam. Vanaf 1 januari staat er op alle officiële documenten alleen geen PWZ Achmea meer. Dat is alles", aldus de woordvoerder.

 

Reageer op dit artikel